Browserul dvs. este învechit și este posibil să nu fie acceptat!
Vă rugăm să vă actualizați browserul făcând clic peaici

Un ghid pentru jocul responsabil în România - Cum să fii conștient de jocul de noroc

Even if you have ace queen you need to gamble responsibly

Până la 73% dintre oameni pariază cel puțin o dată pe an, ceea ce înseamnă că există peste 50 de milioane de jucători în România de pariuri lacazinouri online, cazinouri terestre, case de pariuri sau site-uri de pariuri.

Conștientizarea jocurilor de noroc vă ține pe dumneavoastră, familia și prietenii tăi în siguranță de pericolele jocurilor de noroc problematice și vă asigură că pariați în mod responsabil și în siguranță.

Ghidul nostru acoperă tot ce trebuie să știi despre jocurile de noroc responsabile în România, de la ce înseamnă până la unde poți obține ajutor dacă tu sau cineva pe care îl cunoști ai o problemă cu jocurile de noroc.

Ce se înțelege prin joc responsabil în România?

Jocul de noroc responsabil este un concept destul de simplu – este un angajament din partea cazinourilor online, a caselor de pariuri de lux și a cazinourilor terestre de a proteja jucătorii de riscurile care provin de la pariuri.

Există multe politici și acțiuni diferite care sunt implicate în jocurile de noroc responsabil, dar în primul rând dintre ele sunt:

 • Prevenirea jocurilor de noroc pentru minori

 • Protejarea jucătorilor vulnerabili | ||226

 • Keeping gambler’s data private 

 • Securizarea tuturor plăților de pariuri 

 • Marketing care este etic 

Jocul de noroc responsabil este reglementat de legislația adoptată de Guvernul României și impuse de autoritățile de reglementare a jocurilor de noroc.

Dar deși toate acestea pot părea că guvernul încearcă să controleze ceea ce fac oamenii, ține cont de interesele celor mai bune ale jucătorilor de noroc și este orientat spre a se asigura că jocul de noroc poate fi folosit în mod responsabil și în siguranță.

What is the legal gambling age in the UK?

Trebuie să ai 18 ani pentru a juca în România – acest lucru este același pentru jocurile de noroc online și offline.

BeGambleAware enumeră trei excepții de la această lege, fiecare dintre acestea fiind permisă după ce împlinești 16 ani:

 • Basile de fotbal

 • Lotteries

 • Loteria Naţională

Jocul de noroc responsabil previne jocurile de noroc pentru minori 

Jocuri de noroc sunt ilegale în România dacă ai sub 18 ani – nu ai voie să plasezi un pariu la un cazinou online, la case de pariuri sau într-un cazinou terestru.

Organizațiile de pariuri previn jocurile de noroc pentru minori solicitând oamenilor să prezinte un act de identitate înainte de a li se permite să parieze. Vorbind din experiență, multe cazinouri online adoptă o poziție foarte dură în acest sens.

Responsible gambling stops minors from rolling betting dice

Credit:Piqsels

Jocul de noroc responsabil îi protejează pe jucătorii vulnerabili 

Jucătorii vulnerabili sunt pariori care pot fi susceptibili la dependență – ceva care afectează mulți oameni,în special cei care au alte probleme mentale, cum ar fi depresia și anxietatea.

Cazinourile online folosesc o serie de instrumente pentru a-i proteja pe jucătorii vulnerabili de comportamentul care provoacă dependență, oferind time-out sau blocări pe site-ul lor care limitează activitatea de pariuri a oamenilor.

Jocul de noroc responsabil păstrează datele jucătorilor private 

Oamenii oferă site-urilor de pariuri o cantitate imensă de date personale – actul de identitate cu fotografie, dovada adresei și detaliile bancare sunt doar trei exemple în acest sens.

O abordare responsabilă pentru păstrarea confidențială a datelor jucătorilor este aplicată pe site-urile de jocuri de noroc prin GDPR – aceasta este o lege a UE care reglementează modul în care site-urile web gestionează datele personale ale utilizatorilor lor.

Jocul de noroc responsabil asigură toate plățile pentru pariuri 

Fie că plasați un pariu la o casă de pariuri, un cazinou de teren sau un site de jocuri de noroc, organizația la care ați ales să pariați trebuie să păstreze banii tăi în siguranță.

Un cazinou online responsabilfolosește gateway-uri de plată care pot fi de încredere – căutați site-uri de jocuri de noroc care vă permit să utilizați PayPal, VISA, Skrill și alte opțiuni majore pentru depuneri și retrageri online.

Jocul de noroc responsabil utilizează un marketing etic 

Marketingul etic este crucial pentru jocurile de noroc responsabil în România. Se asigură că companiile de pariuri nu pot viza persoanele vulnerabile și că trebuie, de asemenea, să avertizeze oamenii despre pericolele jocurilor de noroc.

The Comisia de Jocuri de Noroc din România are instrucțiuni clare cu privire la publicitate și rezultatele acesteia pot fi văzute în anunțul de mai jos de la Betfred. În ea, cofondatorul companiei de pariuri se adresează telespectatorilor. El explică ce pot face oamenii pentru a juca în mod responsabil și la cine să apeleze dacă au o problemă cu jocurile de noroc.

De ce este important jocul de noroc responsabil?

Jocul de noroc responsabil este extrem de important pentru jucători. Acest lucru este din două motive esențiale.

În primul rând, dacă organizațiile de jocuri de noroc nu sunt înființate în mod responsabil, atunci îi încurajează pe oameni să parieze iresponsabil.

În al doilea rând, dacă jucătorii pariază iresponsabil, poate duce la dependență.

În timp ce jocul responsabil este ceva pe care mulți jucători se pot autogestiona, există o mulțime de oameni vulnerabili în România care riscă să dezvolte obiceiuri care creează dependență – și mulți care sunt deja jucători cu probleme, după cum se arată în statisticile de mai jos. demonstrați: 

Dependența de jocuri de noroc este o boală care modelează, dirijează și distruge viața oamenilor. Și, deși nu previne complet dependența, jocurile de noroc responsabile reduc foarte mult șansele ca jucătorii să fie afectați de cele mai rele elemente ale pariurilor.

Cum promovează cazinourile online jocul de noroc responsabil în România 

Jocul de noroc responsabil este datoria cheie pentru cazinourile online – oamenii care își folosesc site-urile web trebuie să fie protejați de riscurile jocurilor de noroc problematice.

Există o serie de servicii de jocuri de noroc responsabile pe care cazinourile online le pot oferi pentru a proteja jucătorii:

 • Auto-excludere: îi spui cazinoului online pe care îl dorești să fie excluși de pe site-ul lor

 • Limitarea accesului:cazinourile online vă permit să limitați timpul petrecut cu jocuri de noroc 

 • Alerte de activitate: you’re sent an alert when you’ve been gambling for a certain time

 • Limite de depozit: cazinourile online limitează suma de bani pe care o puteți depune 

 • Time-outs: te blochezi de la cazinourile online pentru o anumită perioadă de timp

Acești pași oferă oamenilor puterea de a paria în mod responsabil în modurile care funcționează cel mai bine pentru ei.

Cazinouri online care promovează jocurile de noroc responsabil în România 

Fiecare cazinou online care funcționează în România se supune regulilor și reglementărilor Comisiei de Jocuri de Noroc din România. Dar unele cazinouri online aleg să meargă mai departe decât atât în ​​promovarea jocului de noroc responsabil.

Am evidențiat cele trei cazinouri online care merg cel mai departe în a ajuta oamenii să joace în mod responsabil în România –Coral Casino,Cazinoul Betfair șiCazinoul William Hill.

Ce certificate responsabile de jocuri de noroc online ar trebui să caut?

Unul dintre cei mai buni indicatori că utilizați un cazinou online responsabil este sunt siglele autorităților de reglementare a pariurilor și ale organizațiilor responsabile de jocuri de noroc. Principalele la care trebuie să fii atent sunt.

Pictograma de jocuri de noroc responsabil nr. 1: GamCare 


Credit:GamCare

GamCare este o organizație caritabilă din România care oferă ajutor persoanelor care cred că ar putea avea o problemă cu jocurile de noroc.

Puteți lua legătura cu GamCare în următoarele moduri: 

Telefon:0808 8020 133 

Webchat:Chat live GamCare 

Pictograma pentru jocuri de noroc responsabil nr. 2: IBAS

Credit:IBAS

IBAS (Independent Betting Adjudication Service) este o organizație care rezolvă litigiile dintre jucătorii și operatorii de jocuri de noroc.

Puteți lua legătura cu IBAS în următoarele moduri: 

Telefon: 020 7347 5883 

E-mail:[email protected] 

pictograma pentru jocuri de noroc responsabil nr. 3: GAMSTOP

Credit:GAMSTOP

GAMSTOP este o schemă de auto-excludere a jocurilor de noroc din România care vă permite să vă excludeți din cazinourile online și alte site-uri de jocuri de noroc.

Puteți lua legătura cu GAMSTOP în următoarele moduri: 

Telefon: 0800 138 6518

E-mail:[email protected] 

Chat web:Chat live GAMSTOP 

pictogramă pentru jocuri de noroc responsabil nr. 4: GBGA 

Credit:GBGA

GBGA (Gibraltar Betting and Gaming Association) este o asociație care reprezintă site-uri de jocuri de noroc care sunt licențiate în Gibraltar.

Puteți lua legătura cu GBGA în următoarele moduri: 

Telefon: + 350 200 68450

E-mail: || |341[email protected] 

Formular de reclamații:Formular de reclamații GBGA

Pictograma de jocuri de noroc responsabil nr. 5: Comisia pentru jocuri de noroc din România  


Credit:Comisia pentru jocuri de noroc 

Comisia pentru jocuri de noroc este responsabilă pentru acordarea de licențe și reglementarea tuturor activităților de jocuri de noroc din România.

Puteți lua legătura cu Comisia pentru jocuri de noroc în următoarele moduri: 

Telefon: 0121 230 6666

E-mail:| ||355[email protected] 

pictograma pentru jocuri de noroc responsabil nr. 6: Guvernul Gibraltarului  


Credit:Wikipedia

Guvernul Gibraltarului este guvernul teritoriului România de peste mări din Gibraltar. Dacă un cazinou online este licențiat în Gibraltar, atunci acesta va fi reglementat în cele din urmă de Guvernul Gibraltarului.

Puteți lua legătura cu Guvernul Gibraltarului în următoarele moduri: 

Contact:Diverse detalii de contact pentru Guvernul Gibraltarului 

Autoexcluderea de la casele de pariuri vă ajută să pariați în mod responsabil 

Autoexcluderea este atunci când jucătorii aleg să fie excluși de la jocuri de noroc, fie din una sau din mai multe organizații. Apoi, nu veți putea juca de noroc în niciunul dintre locurile pe care le-ați selectat pentru o perioadă de timp pe care o alegeți.

Cum mă autoexcluz de la jocurile de noroc?

Autoexcluderea vă ajută să pariați în mod responsabil, oprindu-vă să jucați de noroc pe anumite site-uri web sau organizații de pariuri pe teren.

Există cinci site-uri web principale care vă permit să optați pentru auto-excludere.

GAMSTOP: autoexcluderea din cazinourile online din România 

Credit:GAMSTOP

Puteți autoexcludeți din cazinourile online din România luați legătura cu GAMSTOP în următoarele moduri: 

Telefon:0800 138 6518

E-mail: [email protected] .uk 

Webchat:GAMSTOP live chat 

SENSE: excluderea din cazinourile terestre din România 

Credit :SENSE 

Puteți să vă autoexcludeți din cazinourile terestre din România luând legătura cu SENSE în următoarele moduri: 

Telefon:0203 409 2047

E-mail: [email protected] 

Multi operator Self Schema de excludere: excluderea din casele de pariuri din România 

Credit:Autoexcludere 

Puteți să vă autoexcludeți din casele de pariuri din România luând legătura cu Multi Operator Schema de autoexcludere în următoarele moduri:

Telefon: 0800 294 2060

Bacta: excluderea din arcadele România  || |401

Credit: bacta 

Puteți să vă autoexcludeți din arcadele România luând legătura cu bacta în următoarele moduri: || |405

Phone: 020 7730 6444

E-mail:[email protected] 

Formular de contact prin e-mail:formular de contact email bacta 

ASOCIAȚIA BINGO: excluderea din sălile de bingo din România 

Credit :Asociația Bingo 

Puteți să vă autoexcludeți din sălile de bingo din România luând legătura cu Asociația Bingo în următoarele moduri: 

Telefon:0808 8020 133

Formular de contact prin e-mail:Formularul de contact prin e-mail al Asociației Bingo 

Cum puteți fii în siguranță cu un fond de jocuri de noroc responsabil

Pokerul este probabil cel mai popular tip de jocuri de noroc din lume. Dar pokerul nu este doar un joc grozav, este și o formă de pariuri care vă poate învăța o lecție cu adevărat valoroasă despre cum să pariați în mod responsabil și despre cum să vă gestionați banii păstrând un fond de jocuri de noroc.

Profesorii pokerului de orice nivel (fie că este vorba despre cele mai mari vedete din lume sau cei care încep) toți respectă un principiu simplu care îi ajută să joace în mod responsabil –gestionarea bankroll-ului.

Gestionarea bankroll-ului este un concept simplu, dar este unul care ajută la menținerea în siguranță a jucătorilor de noroc.

Ideea de bază a gestionării bankroll-ului este că păstrați banii cu care pariați separat de numerarul pe care îi folosiți pentru tot restul vieții.

Acest lucru ar putea însemna că alegeți să aveți conturi bancare separate pentru pariuri și orice altceva. Alternativ, puteți crea o foaie de calcul care să vă țină la curent cu cât trebuie să cheltuiți.

Orice fel este bine.

Ceea ce este important de reținut este că, păstrând banii de pariuri separat de banii pe care îi folosiți pentru tot restul vieții, nu veți risca să mănânci finanțele de care aveți nevoie pentru a putea trăi.

De aceea, menținerea unui fond de jocuri de noroc responsabil prin gestionarea bankroll-ului este unul dintre cele mai sensibile lucruri pe care le poți face dacă îți place să pariezi.

Responsible Gambling Week promovează jocurile de noroc mai sigure în România 

Responsible Gambling Week este un eveniment anual organizat în România și Irlanda pentru a oferi oamenilor sprijinul, instrumentele , și sfaturi de care au nevoie pentru a juca responsabil. A început în 2017 și se întâmplă în general în noiembrie.

Data de desfășurare a Săptămânii jocului de noroc responsabil depinde de anul în cauză – versiunea 2018 a avut loc în perioada 1 – 7 noiembrie, în timp ce ediția 2019 a avut loc în perioada 7 – 13 noiembrie.

Responsible Gambling Week este condusă de industria jocurilor de noroc din România și încearcă să declanșeze o conversație între jucători, oameni care lucrează pentru organizațiile de jocuri de noroc și publicul larg.

Ce organizații de jocuri de noroc susțin săptămâna jocului de noroc responsabil?

Săptămâna jocului de noroc responsabil este organizată o dată pe an în România pentru a promova jocul responsabil.

Este un eveniment condus de industrie, cu companii de jocuri de noroc de toate tipurile susținând evenimentul. Organizațiile de jocuri de noroc care participă la Săptămâna jocului de noroc responsabil includ: 

 • Arcade

 • Săli de bingo 

 • Cazinouri

 • Cazinouri terestre 

 • Cazinouri online 

 • Operatori de baruri

 • Organizații de tineret 

Casinos that use slot machines take part in Responsible Gambling Week

Credit:PxFuel

Ce organizații sportive sprijiniți Săptămâna jocului de noroc responsabil?

Nu doar organizațiile de jocuri de noroc și grupurile conștiente din punct de vedere social se implică în Săptămâna jocului de noroc responsabil. Multe colective publice mari își arată, de asemenea, sprijinul pentru eveniment, instituțiile sportive și cluburile de fotbal fiind printre cele mai înalte profil pentru a face acest lucru.

Unele organizații sportive și cluburi care susțin Săptămâna jocului de noroc responsabil includ: 

Ce fac organizațiile pentru a sprijini Săptămâna jocului de noroc responsabil?

Există multe organizații, colectivități și cluburi care își arată sprijinul pentru Săptămâna jocului de noroc responsabil. 

Aceste organizații sprijină Săptămâna jocului de noroc responsabil într-o varietate de moduri diferite.

De exemplu, unele site-uri de jocuri de noroc, cum ar fi caIndex de fotbal, își elimină sponsorizarea clubului de fotbal și ceilalți parteneri ai lor în timpul Săptămânii jocului de noroc responsabil.

Alte grupuri pot alege să-și arate sprijinul pentru Săptămâna jocului de noroc responsabil publicându-și sprijinul pe site-urile lor web.

Cine este responsabil pentru ajutorarea persoanelor cu dependență de jocuri de noroc?

Până la 71% din populația Marii Britanii pariază în fiecare an și, deși nu toți se confruntă cu probleme,gambling addiction is a problem for millions of people – se estimează că două milioane de oameni fie sunt jucători problematici, fie riscă să dezvolte o dependență de jocuri de noroc.

Guvernul României își ia un are o mare responsabilitate pentru a face față dependenței de jocuri de noroc și cheltuiește între 260 de milioane de lire sterline și 1,16 miliarde de lire sterline în fiecare an pentru a o combate în diferite moduri.

Institutul pentru Cercetare în Politici Publice (IPPR) este o organizație caritabilă înregistrată și pretinde a fi „centralul de gândire progresist preeminent al României”.

IPPR detaliazăcosturile anuale pentru combaterea dependenței de jocuri de noroc după cum urmează: 

 • Asistență primară de sănătate mintală: 10 lire sterline – 40 milioane lire sterline

 • Solicitări statutare pentru persoanele fără adăpost: 10 milioane lire sterline – 60 milioane lire sterline

 • Servicii secundare de sănătate mintală: 30 de milioane de lire sterline – 110 de milioane de lire sterline

 • Costurile reclamantului JSA și veniturile din impozitul pe muncă pierdute: 40 de milioane de lire sterline – 160 de milioane de lire sterline

 • Încarcerări: £40 million – £190 million

 • Servicii de spitalizare: 140 milioane GBP – 610 milioane GBP

   

Get help for your problem gambling and dont let the roulette wheel control your life

Credit:Pixabay

Cum pot oamenii să primească ajutor cu dependența de jocuri de noroc?

Guvernul României cheltuiește milioane de lire sterline în fiecare an pe dependența de jocuri de noroc, atât pentru luarea de măsuri preventive, cât și pentru a face față consecințelor acesteia.

Dar dacă aveți o problemă cu dependența de jocuri de noroc, nu va fi deputatul local la care vă adresați pentru ajutor.

Există multe organizații (unele dintre ele sunt finanțate de Guvernul României) care ajută oamenii să abordeze dependența de jocuri de noroc de toate nivelurile, iarNHS enumeră patru locuri la care poți apela

GamCare 

GamCare oferă îndrumări și consiliere gratuite persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc.

Puteți vorbi cu Linia națională de asistență pentru jocuri de noroc a GamCare la telefon sau puteți primi sesiuni de consiliere față în față.

Cum să contactați GamCare

 • Telefon: || |5080808 8020 133

 • Site web:Diferite moduri de a intra în contact cu GamCare

Clinica naţională de jocuri de noroc cu probleme

Clinica națională de jocuri de noroc cu probleme este un furnizor NHS care sprijină jucătorii cu probleme și dependenții de jocuri de noroc într-o gamă largă de moduri, în special pe cei care au probleme complexe.

Pentru a obține ajutor de la această organizație, trebuie să îndeplinițicriteriile de sprijin ale Clinicii naționale de jocuri de noroc cu probleme.

Cum să contactați Clinica Națională de Jocuri cu Probleme 

Asociația Gordon Moody 

Asociația Gordon Moody este o organizație de caritate care ajută oamenii cu dependență de jocuri de noroc din 1971. | ||525

The charity helps people in two ways: 

 • Tratamente rezidențiale pentru persoanele cu dependență severă de jocuri de noroc 

 • EsteTerapia de jocuri de noroc Site-ul web oferă asistență jucătorilor 

Cum să contactați Asociația Gordon Moody 

Gamblers Anonymous România 

Gamblers Anonymous România folosește aceeași abordare pentru a combate dependența de jocuri de noroc ca și cea adoptată de Alcoolicii Anonimi. Este o rețea de asistență formată din consilieri și dependenți care oferă oamenilor ajutorul și îndrumarea de care au nevoie pentru a-și rezolva problemele legate de jocurile de noroc.

Prietenii și familia dependenților de jocuri de noroc (sau persoanele care au o problemă cu jocurile de noroc) pot lua, de asemenea, legătura cuGamAnon – această organizație sprijină persoanele afectate de problemele legate de jocurile de noroc ale unei persoane dragi.

Cum să contactați Jucătorii Anonimi România

Get help for your problem gambling and dont live your life by the roll of a dice

Credit:Pixabay

Ce legi sunt de promovat jocul responsabil în România?

Jocul de noroc în România este reglementat de Comisia pentru jocuri de noroc, un organism public executiv non-departamental al guvernului României.

Deși Comisia pentru jocuri de noroc nu creează legi pentru jocurile de noroc în România (aceasta este realizată de guvernul României), ea este responsabilă pentru reglementarea acestora. Aceasta îi conferă autoritate asupra următoarelor organizații de jocuri de noroc din România: 

 • Arcade

 • Situri și organizații de pariuri 

 • Bingo

 • Cazinouri terestre

 • Loterii

 • Cazinouri online 

 • Mașini de slot

Nu există o lege specifică pentru promovarea jocului de noroc responsabil, dar există o serie de UK gambling acts and laws care urmăresc să protejeze jucătorii din România, două având o relevanță deosebită: 

 • 2005: Legea privind jocurile de noroc din 2005 – a impus o reglementare mai strictă a operatorilor de jocuri de noroc 

 • 2014: Legea privind jocurile de noroc (licențe și publicitate) din 2014 – a tratat lacunele din Legea privind jocurile de noroc din 2005, în special în ceea ce privește jocurile de noroc online || |

Jocuri de noroc sunt extrem de populare în România, cu aproape trei sferturi dintre adulți care joacă cel puțin o dată pe an și case de pariuri,cazinouri online, site-uri de jocuri de noroc și case de pariuri , oferind o gamă largă de opțiuni de pariere

Dar pentru a vă bucura de această activitate, trebuie să pariați responsabil.

Dacă credeți că dvs. (sau cineva pe care îl cunoașteți) ați putea avea o problemă cu jocurile de noroc, atunci luați legătura cu una dintre organizațiile menționate în acest ghid și obțineți ajutorul potrivit.Postări de blog asociate

Site-uri de sloturi cu variație redusă

Te gândești să joci sloturi cu variație redusă? Citiți ghidul nostru pentru a afla ce este volatilitatea sloturilor, dacă jocurile cu variație redusă sunt potrivite pentru dvs. și cele mai bune site-uri pe care să le jucați.

CITEȘTE POST
26 august 2021
Site-uri de sloturi Boku

Căutați site-uri de sloturi Boku? Ai venit la locul potrivit. Citiți ghidul nostru pentru a găsi cele mai bune site-uri de cazinouri Boku și pentru a obține sfaturi despre jocurile de cazinou mobile.

CITIȚI POSTĂ
26 august 2021
Site-uri de cazinouri Payforit|| |651

Thinking of using Payforit casino sites? Read our guide to learn what Payforit is, discover tips for using sites that offer it & get a list of the best Payforit casinos.

CITIȚI POSTUL
24 august 2021
Site-uri de cazinouri Nektan

Căutați site-uri de cazinouri Nektan? Citiți ghidul nostru pentru a obține o listă cu cele mai bune site-uri Nektan, împreună cu câteva sfaturi de top pentru a juca jocuri pe aceste site-uri.

CITEȘTE POST
24 august 2021
Best Payout Slots Sites

Căutați cele mai bune sloturi de plată? Citiți ghidul nostru pentru a găsi site-urile de sloturi online cu cele mai mari plăți și obțineți câteva sfaturi grozave pentru jocuri.

CITIȚI POSTAREA
16 august 2021
Live Craps|| |729

Looking for the best casinos for playing live craps? Read our guide to discover the best sites for playing craps online & get some great gaming tips.

CITIȚI POSTAREA
16 august 2021