Browserul dvs. este învechit și este posibil să nu fie acceptat!
Vă rugăm să vă actualizați browserul făcând clic peaici

Ghidul jocului Blackjack

Reguli jocului Blackjack

Ce este Blackjack-ul pe scurt?

Blackjack-ul este numele dat jocului de cărți care cere jucătorilor să țintească o mână de 21 sau cel mai apropiat. Există multe variante de blackjack astăzi, toate cu reguli similare. Cu toate acestea, este la latitudinea jucătorului să se asigure că el sau ea înțelege regulile specifice fiecărei variante înainte de a încerca să joace. De dragul uniformizării, vom examina regulile jocului cunoscut sub numele de blackjack clasic.

Care este obiectul Blackjack-ului?

Blackjack-ul, jucat împotriva dealer-ului, necesită ca jucătorul ajunge la un total de 21 cu cărțile care i-au fost împărțite în timpul jocului, fără a depăși acest număr. Cine reușește să ajungă cel mai aproape de 21 fără să se „facă” este declarat câștigător.

Care sunt valorile cărților la Blackjack?

 • Cartile regale (Kings, Queens and Jacks) au valoarea 10.
 • Asul are valoarea fie 1, fie 11.
 • Toate celelalte cărți au propria lor valoare nominală.
 • Sumele cărților nu au nicio semnificație pentru joc.

Ce este masa de Blackjack?

O masă de blackjack este o masă personalizată pe care jocul este jucat împotriva dealer-ului. În medie, șase jucători pot juca simultan în jurul acestei mese, deși nu se influențează unul pe celălalt, iar cărțile care le sunt împărțite nu au nicio consecință pentru ceilalți jucători. Lacazinouri, blackjack mesele diferă unele de altele în funcție de numărul de pachete utilizate și de cerințele minime/maxim de pariere.

Blackjack Rules

Care este procesul de joc în Blackjack?

 • Jucătorii își aleg mesele de blackjack în funcție de mărimea fondului lor și de alte criterii personale.
 • Pariurile sunt plasate pe masă.
 • Dealerul își împărtășește două cărți și două jucătorului. Una dintre cărțile dealer-ului este împărțită cu fața în sus. Trebuie remarcat faptul că, în unele variante de blackjack, ambele cărți sunt împărțite cu fața în jos.
 • În această etapă, jucătorii pot face un pariu de asigurare, ceea ce înseamnă în esență că ei prevăd că dealer-ului i s-a împărțit un blackjack. . Acest pariu se plătește 2:1. Majoritatea jucătorilor vor risca să ia un pariu de asigurare dacă cartea în sus a dealer-ului este un As, totuși este important să rețineți că, dacă dealer-ul nu are blackjack, jucătorul pierde pariul.
 • Odată ce jucătorii au fost și-au împărțit cele două cărți inițiale, trebuie să ia o decizie cu privire la modul în care vor proceda în joc. Când experții vorbesc despre elementul de îndemânare în blackjack, acesta este stadiul jocului în care ajută cel mai mult.

Care sunt opțiunile de joc disponibile în această etapă a Blackjack?

 • Jucători poate sta în picioare: atunci când jucătorilor li se împărtășesc cărți care sunt considerate suficient de apropiate de 21 fără a-și asuma riscul de a cere o altă carte, ei pot alege să „stea în picioare”. În esență, aceasta înseamnă că nu vor cere o altă carte dealer-ului și își exprimă satisfacția cu privire la cărțile împărțite.
 • Jucătorii pot cere o lovitură: a cere o lovitură de la dealer este o altă modalitate de a cere. altul o carte de împărțit. Această opțiune este de obicei luată atunci când cărțile jucătorului sunt de obicei suficient de mici pentru a risca să adauge o altă valoare a cărții la total. Desigur, această opțiune vine cu riscul ca noua carte să aducă totalul peste 21, ceea ce duce în cele din urmă la înfrângerea jucătorului în joc.
 • Jucătorii își pot împărți cărțile: în blackjack-ul clasic, dacă jucătorii sunt au împărțit două cărți care au o valoare egală, ei pot – dacă doresc – să împartă cărțile în două mâini separate. Prin plasarea unui pariu egal cu pariul lor inițial pe noua mână, jucătorii joacă în esență două mâini simultan. Există diverse limitări ale numărului de ori în care se poate face împărțirea (dacă este deloc) în funcție de diferitele variante jucate.
 • Jucătorii se pot dubla: Ce se întâmplă cu un jucător căruia i s-a împărțit o mână excelentă și vrei să profiti la maximum? În acest caz, un jucător poate alege să-și dubleze pariul inițial. Cu toate acestea, această opțiune vine cu o etichetă de preț. În schimb, jucătorul poate cere doar împărțirea unei cărți.
 • Jucătorul se poate preda: în același sens, un jucător căruia i s-au împărțit cărți nesatisfăcătoare ar putea dori să părăsească jocul și să-și predea carduri. Prețul acestei mișcări este că pierde jumătate din pariul inițial; totuși, această mișcare este recomandată dacă jucătorul are mai mult de pierdut continuând jocul decât rămânând pe loc.

Care este rolul dealer-ului în Blackjack?

Dealerul este legat de regulile casei și, prin urmare, trebuie să acționeze în funcție de varianta de blackjack jucată. Strategia de joc a unui jucător ar trebui să ia în considerare atunci când un dealer este obligat să lovească sau să stea în picioare, deoarece acest lucru poate face o diferență semnificativă pentru propriul său succes. În blackjack-ul clasic, este în general acceptat că un dealer trebuie să tragă o nouă carte („lovitură”) dacă propriile cărți nu însumează mai mult de 16, și „stă în picioare” dacă cărțile lui totalizează 17 sau mai mult.

 Cum câștigă cineva la blackjack?

 • Jucătorul câștigă la blackjack dacă mâna lui o bate pe cea a dealerului.
 • Alternativ, o ofertă de blackjack pur – de exemplu. un total de 21 din primele două cărți – este considerat un câștig automat pentru jucător. Plata este de 1,5 ori pariul inițial.
 • O „împingere” este atunci când dealer-ului primește și un blackjack în același timp cu jucătorul. În acest caz, jucătorului i se plătește miza inițială.
 • Jucătorul care reușește să obțină un număr de cărți mai mare decât cel al dealer-ului i se plătește o sumă egală cu pariul său inițial.
 • If the dealer goes bust (ie. exceeds 21), the player wins the bets, and vice versa.