Browserul dvs. este învechit și este posibil să nu fie acceptat!
Vă rugăm să vă actualizați browserul făcând clic peaici

Istoria blackjack-ului

Istoria blackjack-ului – Originile Blackjack-ului online

Rădăcinile popularului joc de blackjack, istoria timpurie a blackjack-ului, figuri importante ale blackjackului și dezvoltarea blackjack-ului online

Istoria timpurie

Blackjack-ul a început în Franța în jurul valorii de 1700 și a fost derivat din vechile jocuri de cărți franceze precum „French Ferme” și  „Chemin de Fer.” Termenul francez pentru blackjack este „Vingt-et-Un”, care înseamnă literal „Douăzeci și A.”

Jocul a devenit cunoscut sub numele de „blackjack” deoarece combinația dintre un As de pică și un Valet de pică ca primele 2 cărți, ar câștiga niște bani în plus. Blackjack-ul a devenit popular în SUA abia la începutul anilor 1800 și se dovedește pentru a continua să fie cel mai popular joc de masă de cazinou vreodată.

Figuri influente ale secolului al XX-lea

Roger Baldwin a scris lucrarea foarte influentă de blackjack, The Optimum Strategy in Blackjack, încă din 19. 56. Această lucrare, care a fost publicată de Jurnalul Asociației Americane de Statistică, a ajutat la schimbarea istoriei blackjack-ului pentru totdeauna. Se crede că această lucrare este prima de acest fel care aplică matematica teoretică la jocul de blackjack. Baldwin a folosit statistici, probabilități și calculatoare pentru a afișa metodele pe care jucătorii le pot folosi pentru a reduce avantajul cazinoului la blackjack. Această lucrare de 10 pagini a constat în cea mai mare parte din matematică și modul în care se aplica la jocurile de cărți.

În 1962, profesorul Edward O. Thorp a extins tehnica de strategie de bază la care lucrase Baldwin. Thorp, care este adesea numit „Einstein of Blackjack”, a adăugat prima explicație cunoscută a tehnicilor infame de numărare a cărților. Profesorul Thorp a publicat în ’63 un celebru bestseller național, numit Beat the Dealer. Cazinourile au fost atât de supărate de această carte încât au început să modifice regulile de blackjack, pentru a le îngreuna câștigarea jucătorilor. Cazinourile s-au asigurat că își profită înapoi modificând regulile. În acest timp, cazinourile au început să introducă blackjack-ul cu mai multe pachete și mașinile automate de amestecat cărți.

Influența computerelor

Stanford Wong a fost următorul în linie care a publicat o carte celebră de blackjack și a scris Professional Blackjack. Această carte a fost biblia standard de blackjack a vremurilor sale pentru oricine dorea să învețe sau să-și îmbunătățească jocul. Acest titlu a fost destinat atât jucătorilor începători, cât și avansați și a folosit simularea pe computer pentru a preda tehnicile de strategie de blackjack.

Julian Braun, un fost angajat IBM și vrăjitor de computer, a contribuit și el la istoria blackjack-ului. Braun a simulat strategia de bază prin programarea a mii de linii de cod pentru un sistem mainframe IBM. A dezvoltat noi tehnici de numărare a cărților și strategii de bază, care au văzut lumina în cea de-a doua ediție a Beat the Dealer.

Echipa de blackjack a lui Ken Uston a introdus dispozitive electronice de numărare a cărților în 1977.  Au construit 5 computere de buzunar. care s-au ascuns în pantofii lor. Echipa a reușit să câștige peste 100 000 de dolari într-o perioadă foarte scurtă de timp, așa cum știau că va face, dar în curând unul dintre computerele lor a fost detectat și predat FBI. Acest mic dispozitiv simplu a folosit informații de blackjack disponibile public, cum ar fi strategia de bază, ceea ce a determinat FBI să spună că nu este un dispozitiv de înșelăciune. Uston a continuat să apară în popularul program de știri, 60 Minutes.

Aceasta este, pe scurt, istoria blackjack-ului și, desigur, evenimente noi sunt adăugate la istorie în fiecare zi. Blackjack-ul (inclusiv blackjack-ul online) rămâne cel mai popular și cel mai des jucat joc de masă de cazinou.