Browserul dvs. este învechit și este posibil să nu fie acceptat!
Vă rugăm să vă actualizați browserul făcând clic peaici
Înapoi laUltimele știri
Gambling Numbers Rise During Coronavirus

Numărul de jocuri de noroc crește în timpul coronavirusului

Oamenii joacă mai mult de când au fost puse măsuri de carantină pentru coronavirus în vigoare, în ciuda faptului că au mai rămas puține sporturi tradiționale pe care să parieze.

Cifra principală este că 30% dintre oameni joacă acum mai mult jocuri de noroc, fotbalul belarus și e-sporturile fiind printre lucrurile pe care ei" pariezi pe.

Mă aprofundăm puțin mai mult în cifre și oferim câteva sfaturi despre cum să evitați jocurile de noroc cu probleme și despre unde puteți solicita ajutor dacă este o problemă care vă afectează.

Cifrele legate de jocurile de noroc sunt în creștere 

Four red dice and five multicoloured gambling chips rest on a green betting table

Credit: PeakPix

Cifrele de jocuri de noroc au crescut de când țările de pe tot globul au intrat în blocare. Dovezile pentru acest lucru provin dintr-un sondaj realizat de Survation în numele Clean Up Gambling.

Sondajul s-a adresat a peste 1.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65+ și din toate marile regiuni din România. S-a constatat că activitatea de jocuri de noroc a respondenților a crescut în următoarele moduri în timpul carantinei: 

  • 8% joacă mult mai mult 

  • 22% joacă mai mult

  • 32 % joacă la fel ca înainte 

Sondajul arată schimbări demografice și regionale interesante 

Rows of orange, red, black, green, and blue gambling chips sit on a green betting table

Credit: PXHere

Sondajul Survation a făcut unele interesante descoperiri demografice și regionale despre oamenii care au confirmat că joacă mult mai mult în timpul Coronavirus: 

  • 18-34 este grupa de vârstă cu cea mai mare creștere – 11%

  • Londra este regiunea cu cea mai mare creștere – 12%

Deși nu există nicio separare între bărbați și femei care joacă mult mai mult, rezultatele au fost de 8% pentru ambele sexe.

Pe ce joacă oamenii în timpul coronavirusului?

A football sits on a football pitch with a football goal just behind it

Credit: Pixabay 

Jocurile de noroc online valorează aproximativ 5 miliarde de lire sterline pe an în România, iar pariurile sportive reprezintă o proporție semnificativă din acestea.

Dar de când a fost impusă carantina, un număr enorm de sporturi au fost întrerupte, suspendate și reprogramate, lăsând puține opțiuni pentru fani să parieze pe echipele și jucătorii lor preferati.

Înainte de focarul de coronavirus, liga de fotbal din Belarus era una dintre ligile de fotbal mai puțin populare din Europa. Dar este una dintre singurele ligi naționale de fotbal care continuă în timpul blocării și este acum unul dintre cele mai populare pariuri pentru fanii sportului. Doi dintre ceilalți sunt: 

  • Baschetul taiwanez

  • Baschetul masculin din Tadjikistan

Într-adevăr, un purtător de cuvânt al Tabcorp, un grup cheie de divertisment al jocurilor de noroc diversificate din Australia, explicat că pariurile pe cele trei sporturi „au crescut cu aproximativ 2.000%”.

Nu vă fie teamă să căutați ajutor pentru a evita jocurile de noroc cu probleme 

A woman with blonde hair holds a white smartphone up to her left ear with her left hand

Credit: PXFuel

Jocuri de noroc trebuie să fie întotdeauna despre distracție – ar trebui să încetați să pariați când nu vă mai distrați și să nu pariați niciodată mai mult decât vă simțiți confortabil.

Unele dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a menține distracția în jocurile de noroc includ: 

  • Setarea limitelor de timp pentru sesiunile dvs. 

  • Să vă păstrați finanțele personale și cele legate de jocurile de noroc separate || |385

  • Putting a ceiling on how much you bet

Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți întâmpinați probleme legate de jocurile de noroc cu probleme, atunci există o mulțime de organizații discrete și de sprijin de la care puteți solicita ajutor.

Detaliile acestora le găsiți în ghidul nostru pentru jocurile de noroc responsabile în România.