Browserul dvs. este învechit și este posibil să nu fie acceptat!
Vă rugăm să vă actualizați browserul făcând clic peaici

Elementele de bază ale cazinoului

Glosarul de jocuri de cazinou – Ce înseamnă Fish? Și alți termeni de poker explicați

A fish is a poker term that describes a weak poker player

Glosarul de jocuri de cazinou – Ce înseamnă Fish? Și alți termeni de poker explicați

Pokerul este jucat de milioane de oameni de pe tot globul. Dar, în ciuda diferențelor de cultură și limbă, există câteva expresii universale pe care este esențial să le cunoașteți – dacă jucați cu prietenii sau laun cazinou online de top . 

De la fish la nit, glosarul nostru de cazinou explică termenii cheie de poker pe care trebuie să-i cunoști.

Magneți de as: mâna de poker 

Magneții de as este un termen crud de poker care dă glas sentimentului de scufundare pe care îl ai când ai regi de buzunar și vezi un as pe flop - fără îndoială adversarul tău a jucat un as slab și nu este în fața ta.

Acționează

A acționa înseamnă a face o piesă (sau a-ți lua rândul) în timpul unui joc. Aceasta înseamnă să efectuați una dintre următoarele acțiuni: check, bet, call, raise sau fold.

Acționează în afara rândului

Acesta este atunci când un jucător contribuie la joc când nu este rândul lui să facă acest lucru. Acest lucru i-ar putea implica să facă un pariu sau să renunțe. Acționarea în afara rândului este, în general, considerată a fi accidentală, făcându-l separat de fotografierea în unghi – explicat mai târziu în acest articol.

Acțiune

Unul dintre acei termeni de poker care este mereu prezenți pe tot parcursul jocului, acțiunea înseamnă o serie de lucruri – acțiunea descrie când este rândul unui jucător, o expresie a dorinței tale de a jocul de noroc și acțiunea de a plasa un pariu.

Cartea de acțiune

Pokerul comunitar încorporează cărți care sunt împărțite de toți jucătorii implicați în mână. Când o carte comună care poate (potențial) modifica acțiunea de pariere într-un număr de moduri intră în joc, este cunoscută ca carte de acțiune. Acest lucru se datorează faptului că schimbă acțiunile pe care le pot întreprinde jucătorii.

Publicitate

Publicitatea este unul dintre acei termeni interesanți de poker care aparent este în contradicție cu natura jocului – implică realizarea unui joc evident, astfel încât adversarii tăi să-ți cunoască stilul de joc. Cu toate acestea, atunci când este utilizată corect, publicitatea poate fi un excelent joc de putere.

Aggro

Jucătorii de poker se încadrează în multe categorii, dar la capătul mai clar, există două categorii care descriu stilul lor de joc – aggro și nit (puteți citi mai multe despre nit mai târziu în acest ghid). Un jucător agro este cineva care joacă agresiv, făcând mari măriri mari și împingând frecvent.

Factor de agresiune (AF)

Software-ul de urmărire a jocurilor de poker (cum ar fi PokerTracker, numit corect) utilizează o serie de acronime pentru a descrie comportamentul de pariuri al jucătorilor. AF înseamnă factor de agresiune și explică cât de agresiv este sau nu un jucător.

Aer

În baschet, aerul este un lucru bun – abilitatea de a se înălța prin aer a fost una dintre cele mai mari calități ale lui Michael Jordan. În termeni de poker, aerul este un lucru rău – înseamnă că ai o mână cu valoare foarte mică.

All in 

Ori de câte ori un jucător pariază pe toate jetoanele de poker, se numește „all in”.

American Airlines: mâna de poker | ||253

There are many poker terms to describe having pocket aces and American Airlines is one of the most popular. 

Tragere unghiulară

Tragere unghiulară este un joc de poker. Este o acțiune intenționată întreprinsă de un jucător care este folosită pentru a obține un avantaj asupra unui jucător, acționând împotriva spiritului (dar nu neapărat a regulilor) jocului.

Un exemplu de fotografiere în unghi ar fi să spui că mergi „all in”, apoi să sugerezi că a fost o greșeală – ideea este că, dacă un jucător cu o mână puternică crede că ești într-o poziție mai slabă decât el, ei vă vor chema fii; totuși, știi că ești într-o poziție mai puternică decât ei.

Ante

O ante este un pariu pe care toți jucătorii trebuie să îl posteze (a face) înainte de a începe o mână.

Ante off

În timpul turneelor ​​de poker, vei ajunge la o etapă în care ante-urile trebuie postate. Dacă un jucător a părăsit masa, trebuie să-și posteze ante-urile, iar ante off este termenul folosit pentru a descrie acest lucru.

Orice două cărți

Texas hold 'em are multe, multe termeni de poker. Deși s-ar putea să nu auziți „orice două cărți” la fel de des ca unii dintre ceilalți termeni populari de poker, veți experimenta foarte mult semnificația acestuia. Orice două cărți se referă la o situație în care cărțile unui jucător nu au nicio legătură cu decizia pe care o ia.

Axe: mână de poker  

Dacă ai o mână de început de 77, atunci ai luat topoarele.

Backdoor

În general, folosit pentru a se referi la culoare, aici un jucător are nevoie de două sau mai multe runde de pariere pentru a face o mână – are o lovitură de backdoor (exterior) la realizarea lui.

Bad beat

Când un jucător de noroc care are o mână mult mai puternică decât persoana (persoanele) cu care se confruntă, dar totuși pierde în fața ei, se numește bad beat. Un exemplu de bad beat ar fi un jucător cu ași de buzunar (cea mai puternică mână de deschidere) care pierde la șapte-deuce (cea mai slabă mână de început).

Unele cazinouri și turnee de poker vor plăti un premiu în bani pentru anumite bad beats, deoarece este o întâmplare atât de rară.

Bankroll

Un termen cu două sensuri, bankroll înseamnă ambele lucruri: 

  • A plăti pentru jocul cuiva

  • Suma de bani pe care i-ați alocat pentru jocurile dvs. de poker

Baterie: mână de poker 

Unii termeni de poker pentru mâinile de început sunt puțin mai nuanțați decât alții. Bateriile este un termen pentru a descrie așii de buzunar – da, pentru că sunt baterii dublu A.

Paria 

A pariat înseamnă a paria bani (sau moneda utilizată) pe rezultatul unei mâini. Este conceput pentru a extrage mai mulți bani de la adversarii tăi sau pentru a câștiga potul la un moment dat.

Big blind & small blind 

În multe jocuri de poker, există două pariuri care trebuie postate înainte de joc – blind-uri mari (cel mai mare dintre cele două) și blind-uri mici (cel mai mare). mai mic dintre cei doi).

Acestea sunt făcute înainte de a vă vedea cărțile (faceți pariurile „orb”) și sunt folosite în jocuri pentru a vă asigura că există o acțiune de pariere.

Blank

O carte de bord este atunci când o carte de turn pare să nu aibă niciun efect asupra acțiunii care a avut loc înainte – de exemplu, dacă flop-ul a fost as-rege-regina și turnul dezvăluie un șase, s-ar putea spune că este un blank.

Furt orb

Când un jucător într-o poziție târzie și cu o mână slabă face un raise pentru a câștiga blind-urile și ante-urile postat, este cunoscut sub numele de furt orb.

Bluff 

O parte a pokerului este să câștigi potul atunci când ai (sau crezi că ai) o mână mai slabă decât adversarul tău. Când faci un pariu pentru a realiza acest lucru, se spune că faci cacealma.

Cizme: mână de poker 

Ti s-au împărțit șase de buzunar? Apoi aceste cizme au fost făcute pentru mers – în funcție de poziția ta pe masă și de acțiunea în fața ta.

Tabla 

În orice joc de poker în care există cărți cu fața în sus, acele cărți care sunt cu fața în sus sunt cunoscute sub denumirea de tablă.

Barcă: mână de poker  

Dacă faci o mână de cinci cărți care combină trei dintr-o carte (cum ar fi 3x ași) și două din alta (cum ar fi 3x regi) este a spus că ai o barcă (aka, o casă plină).

Perechea de jos

Perechea de jos este termenul de poker folosit pentru a descrie cea mai mică pereche pe care ai putea-o face din flop – de exemplu, dacă flopul a venit as-zece-trei, atunci perechea de jos ar fi trei-trei.

Caramida

O caramida este opusul unei carti de actiune (vezi sectiunea carti de actiune din acest articol). Și anume, este o carte despre care se crede că nu ajută pe nimeni în mână.

Brothers: poker hand  

Nu știm sigur de ce, dar pocket jacks sunt cunoscuți ca frați.

Burn 

Burn se referă la acțiunea de tranzacționare în jocurile de poker comunitare, cum ar fi Texas hold’em. Când distribuie cărțile comunitare, dealerul va lua o carte cu fața în jos din partea de sus a pachetului și o va scoate din joc înainte de a distribui o carte cu fața în sus (sau cărți, în funcție de strada de pariuri). Cartea scoasă din joc se numește carte de ardere.

Buton

Butonul este termenul de poker pentru dealer-ul nominal. În jocurile în care unul dintre jucători acționează ca dealer, butonul trebuie să distribuie mâna și este ultimul care acționează. În jocurile în care există un dealer care nu joacă, butonul este pur și simplu ultima persoană care acționează.

Cumpără

Cumparare este un termen interesant în poker. Mai simplu, este un bluff în care încerci să cumperi potul fără ca un alt jucător să concureze împotriva ta. Punct într-un mod mai nuanțat, este un dublu bluff în care doriți să obțineți un apelant și să extrageți valoare maximă din el.

Apel 

A apela înseamnă a se potrivi cu pariul necesar pentru a juca o mână.

Stație de apelare 

Dacă un jucător rareori renunță sau plusează, dar plătește frecvent pariuri, se spune că este o stație de apelare.

Bastoane de bomboane: mână de poker 

Ați început jocul cu șapte de buzunar? Atunci ai o pereche de bastoane de bomboane.

Cap

Dacă ai pus ultima plusare permisă pentru o singură rundă de pariuri, atunci termenul folosit este că ai a plătit plafonul.

Case

O carcasă este ultima dintr-o anumită carte din pachet. De exemplu, imaginați-vă că aveți ași de buzunar și oponentul are regii de buzunar. Dacă flop-ul este as-rege-nouă, atunci turnul dezvăluie un șapte și riverul este un rege, adversarul tău va câștiga după ce a beneficiat de regele cazului.

Potul central

Potul central este potul principal în joc în timpul unui joc. Este un termen de poker care câștigă cu adevărat relevanță doar dacă există un pariu secundar – atunci când cineva face „all-in” dar are un stack mai mic decât alți doi sau mai mulți jucători care au rămas în joc.

Check 

Check-ul este locul în care nici fold sau pariu, dar continui să joci mâna. De exemplu, dacă sunteți big blind-ul și un alt jucător a egalat pariul dvs., puteți alege în acest moment fie să verificați, fie să ridicați. În acest caz, dacă bifați, înseamnă că următoarea stradă începe fără a fi nevoie să faceți un pariu suplimentar.

Check-raise

Check-raise este un termen de poker destul de simplu pe care trebuie să-l înțelegi – verifici când este rândul tău să acționezi, apoi un adversar pariază și tu răspunzi prin plusare. pariul lor.

Chip 

Jetoanele sunt ceea ce jucătorii folosesc pentru a reprezenta banii pe care îi folosesc pentru a juca jocul. Jucătorii fac pariuri cu jetoanele lor și le schimbă pe bani.

Cop 

Dacă se ajunge la egalitate într-un joc de poker sau jucătorii decid să împartă jetoanele între ei, atunci potul (bani, reprezentați de jetoanele de pe masă) este tocat.

Cold call

Un cold call este atunci când egalezi pariul necesar pentru a putea juca o mână, dar, făcând acest lucru, pariezi mai mult de un pariu. De exemplu, primul jucător care acționează decide să parieze, apoi jucătorul următor ridică, tu vei face un call la rece pentru că plătești două pariuri.

Cooler

Unul dintre cei mai răi termeni pentru a fi de partea greșită și unul dintre cei mai buni pentru a fi de partea dreaptă. Un cooler este atunci când doi jucători au mâini foarte puternice (de exemplu, ambii pot avea quad-uri – patru din aceleași cărți, adică patru ași și patru regi), iar jucătorul cu cea mai slabă mână pierde suma maximă de bani posibilă.

Cărți comunitare

Jocurile de poker comunitare sunt atunci când există cărți în joc, pe care toți jucătorii le folosesc pentru a-și ajuta mâna – sunt împărțite între comunitate.

Complete hand

O mână completă este un termen de poker care descrie când jucătorii folosesc toate cărțile care le sunt disponibile pentru a-și finaliza mâna. Un exemplu în acest sens ar fi o chintă de culoare în Texas Hold 'em. De exemplu, Texas hold 'em înseamnă să faci cea mai bună mână de cinci cărţi şi trebuie să foloseşti cinci cărţi pentru a face o chintă.

Conector

Dacă ai o mână de început în care cele două cărți ale tale sunt la un singur statut în clasament, atunci se spune că sunt conectori. Cum ar putea arăta asta? Dacă ai avea cinci și șase, de exemplu, atunci ai avea conectori.

Falsare

Falsarea este unul dintre termenii de poker care te va face să tresăriți. Este atunci când cărțile comunitare reduc valoarea mâinii tale prin împerecherea tablei.

Așa s-ar putea întâmpla – să zicem că începi cu cinci-șase și flop-ul este cinci-șase-zece. Dacă fie flop sau carte river este zece, atunci ai fi putut fi contrafăcut. De ce? Pentru că acum o pereche de șapte și mai sus îți bate mâna.

Raci

Ai împărțit o pereche de trei? Apoi ai crabi.

Crack

Crack este un termen de poker care descrie un scenariu în care o mână mai mică o bate pe una mare. De exemplu, ne amintim de o seară în care am început cu o mână de început de 5 de buzunar. Această mână a ajuns să fie suficient de bună pentru a fi ași de buzunar. De ce? Pentru că am făcut o culoare pe râu.

Infirmă

Obișnuit pentru a descrie o ocazie în care ai o mână atât de puternică încât ți-ai schilodit adversarii. De exemplu, dacă ai nouă de buzunar și mai sunt două nouă pe flop, este probabil să fi paralizat pachetul.

Cut-Off (CO)

V-ați putea întreba „ce înseamnă CO în poker?” Răspunsul este simplu, înseamnă tăiere și descrie jucătorul care stă imediat în dreapta butonului.

Acest lucru este important pentru că aceasta îi oferă persoanei din cut-off a doua cea mai puternică poziție la masa de poker – după buton.

Dealer

Dealer-ul în poker este persoana care împarte cărțile și gestionează jocul. Acesta ar putea fi cineva care participă și el la joc sau un non-jucător – cum ar fi într-un cazinou.

Desmond: mână de poker 

Numit după clerul sud-african, Desmond Tutu, acesta este termenul de poker folosit pentru a descrie a avea doi doi.

Deuce

Cartea numărul doi în poker este cunoscută sub numele de Deuce.

Câine

Dacă ești cel mai slab într-un joc, atunci câine este termenul de poker pentru a descrie poziția ta. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă vă aflați într-o situație „all-in” împotriva unei mâini mai puternice.

Dominat 

Dominat este un termen de poker care este folosit pentru a descrie cazurile în care mâna unui jucător va pierde aproape întotdeauna în fața unui adversar. Acesta este de obicei folosit în cazurile în care cei doi jucători împart o carte, unul având un kicker mai mare decât celălalt – de exemplu, dacă mâinile sunt as-rege și as-șapte, atunci as-șapte este dominat.

Magar 

Un măgar este un jucător de poker despre care se crede că este slab.

Remiză 

Dacă un jucător are potențialul de a își îmbunătățesc semnificativ mâna (cum ar fi o chintă sau o culoare), atunci se spune că sunt la egalitate.

Drawing dead

Drawing dead este unul dintre termenii de poker cu care nu vrei să fii de partea greșită – atunci cea mai bună mână posibilă pe care ai putea-o face va fi în continuare bătută de cel pe care l-a făcut adversarul tău. Cu alte cuvinte, ai 0% șanse de a câștiga.

Ducks: mâna de poker 

Tu o pereche de doi în mână? Atunci ți-au fost împărțite rațe.

Dynamite: mână de poker 

Ai zece și zece? Ai o mână de dinamită!

Elvis Presley: mână de poker 

A avea un nume de mână de poker după el ar fi probabil cea mai mândră realizare a lui Elvis Presley. Care mână? Pocket Kings, desigur.

Equity

Equity este unul dintre cei mai importanți termeni de poker pe care trebuie să-l înțelegi. De ce? Pentru că vă spune câți bani v-ați angajat pentru pot, împreună cu câți puteți câștiga apoi în timp real - astfel, dacă potul este de 100 GBP și ați contribuit cu 50 GBP, atunci aveți capital de 50 GBP.

Extra blind

Dacă ai părăsit un joc, dar ți-ai păstrat locul la masa de poker, poți plăti un blind suplimentar pentru a avea rândul tău mai repede – asta pentru că înseamnă că nu trebuie să așteptați până când big blind-ul ajunge la tine.

Potul de familie  

Când toți jucătorii plătesc pariul de deschidere (sau rămân în mână pentru că toți au cerut o plusare) se numește pot de familie.

Rapid

Rapid este un termen de poker care înseamnă ceea ce te-ai aștepta la el – este despre a juca rapid (și adesea agresiv), a pariat și a plusa cât mai mult pentru a obține valoarea maximă de la adversarul tău.

Prima care acționează 

Persoana care are prima oportunitate de a paria, de a verifica sau de a pierde (deși acesta ar fi un fold deschis) este prima care acționează.

Fish 

Poate cel mai cunoscut termen pentru a descrie unjucător slab de poker. Un pește va juca mâini proaste și va urmări extrageri, în ciuda faptului că este obligat să plătească pariuri mari.

Flop 

Flop-ul este primul set de cărți cu fața în sus împărțite într-un joc de poker comunitar.

Fold

Folding este atunci când decizi să nu pariezi sau să nu ridici un pariu și optezi în schimb să renunți la mână – este posibil să deschizi fold, ceea ce te va face să arăți foarte amator .

Fault

Dacă o mână nu este jucată, termenul de poker pentru a descrie aceasta este că este o mână „failă”. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă unui jucător i se împărtășesc prea multe cărți.

Carte gratuită

Dacă nu ai făcut o mână, atunci obținerea unei cărți gratis este un câștig real. Acest lucru se datorează faptului că o carte gratuită este atunci când adversarii tăi decid să nu parieze, ceea ce înseamnă că poți vedea următoarea carte fără să plătești bani.

Freeroll

Freeroll este un poker. termen cu câteva sensuri.

O definiție pentru freeroll este aceea când un jucător aflat într-o situație heads-up are șansa de a câștiga întregul pot, în ciuda faptului că are aceeași mână ca și adversarul(i). Un exemplu de când s-ar putea întâmpla acest lucru este dacă toți jucătorii au as-rege, dar unul ar putea face o culoare.

O altă definiție pentru freeroll este că înseamnă un turneu de poker în care poți intra gratuit.

Garbage 

O mână groaznică la poker se numește gunoi sau o mână de gunoi.

Gorillas: mână de poker 

Ce este King Kong? O gorilă mare și roșie. Ce ar putea însemna inițialele KK în termeni de poker? Regii de buzunar – prin urmare, gorilele sunt atunci când ai regi de buzunar.

Gutshot

Gutshot este atunci când ai o chintă, și anume, că ai șansa de a face o chintă, dar mai trebuie încă o carte pentru a o face.

Grinder

Un jucător de poker care își câștigă existența din joc obținând câștiguri mici și consistente este cunoscut sub numele de grinder. Aceste tipuri de profesioniști sunt adesea cunoscuți pentru că joacă în mod conservator, astfel încât să nu-și riște fondurile.

Mână 

Mână este un termen de poker care se referă la cărțile pe care le ai în joc. De exemplu, în Texas hold 'em, scopul este de a face cea mai bună mână de cinci cărţi. Aceasta înseamnă că o mână este atât cea mai bună combinație de cinci cărți posibilă – o chintă de culoare – cât și cea mai proastă – șapte-deuce.

Heads up 

Orice joc de poker care ajunge la ultimii doi jucători ajunge în stadiul heads up.

Apel de erou 

Dacă un jucător cu o mână slabă crede că este blufat, face un pariu și apoi câștigă, a făcut un apel de erou.

Deturnarea 

Furtul oarbă este o practică obișnuită pentru persoanele aflate pe scaunul cu nasturi. Ideea este că al treilea jucător care acționează pune un pariu pentru a câștiga blind-urile. Hijack este un termen de poker care descrie o ocazie în care persoana care acționează imediat înainte ca butonul să încerce această tactică – încearcă să-și deturneze furtul oarbă.

Deturnarea plus unu 

Deturnarea plus unu este jucătorul care se află la două locuri distanță de buton – butonul este jucătorul care acționează ultimul înaintea blind-ului mic. În termeni de poker, hijack-ul plus unu devine important dacă acest jucător încearcă să „fure blind-urile” (acestea fiind pariurile postate de jucătorii din pozițiile small și big blind de pe masă) făcând un pariu atunci când este rândul lor să act.

Loviți

Dacă flop-ul vă oferă o carte (sau cărți) care vă îmbunătățesc mâna, atunci se spune că ați „lovit” flop-ul.

Cărțile găurite

Cărțile găurite sunt cărțile care sunt împărțite cu fața în jos într-un joc de poker.

Casa

Casa este organizația sau persoanele care conduc jocul tău de poker. De exemplu, dacă joci poker într-un cazinou, atunci cazinoul este casa.

Cote implicite

Cote implicite sunt unul dintre cei mai interesanți termeni de poker. Acest lucru se datorează faptului că cotele implicite sunt calculul a cât ați putea câștiga, în ciuda faptului că nu ați făcut încă o mână. Aceasta înseamnă că s-ar putea să vă continuați implicarea în mână, deoarece șansele implicite sunt atât de bune.

Tragerea în chintă interioară

O tragere în chintă interioară este o ocazie în care aveți nevoie de încă o carte pentru a finaliza o chintă.

Jackpot

Un jackpot este un termen de poker care descrie una dintre singurele momente în care vei fi vreodată fericit să pierzi un joc – este un bonus plătit unui jucător care are un mana buna, dar tot pierde.

Bonusurile la jackpot sunt adesea foarte mari (multe mii de lire sterline) și de obicei necesită să pierzi cu quad jack-uri sau mai bune.

Jaybirds: mână de poker 

V-a dat dealerul jack-uri de buzunar? Apoi ai Jaybirds.

Kevin Keegan: mâna de poker 

Fanii de fotbal de la o anumită vârstă le va plăcea să li se acorde Kevin Keegan, în timp ce fanilor de poker de orice vârstă le va plăcea să înceapă cu această mână. De ce? Pentru că sunt regi de buzunar.

Lovituri: mâna de poker 

Tu o pereche de șase în mână? Atunci verifică noile tale lovituri!

Kicker

Kicker este un termen de poker pentru a descrie una dintre cărțile tale împărțite care nu a fost asociată. Kicker-ul devine important dacă aveți aceeași pereche ca un adversar și aveți nevoie de ceva pentru a separa mâinile – în acest exemplu, jucătorul cu kicker-ul mai bun va fi câștigător.

Kid dy-no-mite: mână de poker 

Nu am putut să vă spunem de ce, dar pocket Jack-urile sunt cunoscute ca Kid dy-no-mite.

King Kong: mâna de poker 

Pocket Kings te face regele junglei pokerului. De ce? Deoarece în termeni de poker sunt cunoscuți ca King Kong sau gorilă) 

Krispy Kreme: mâna de poker 

Fan de gogoși? Îți place pokerul? Atunci o să adori să primești pocket Kings – a.k.a Krispy Kreme.

Doamnelor: mână de poker  

Ce înseamnă termenul de poker doamne? Doar că ai a treia cea mai bună mână de start la poker – pocket queens.

Loose 

Jucătorii care joacă mai multe mâini decât v-ați aștepta (prin urmare, este probabil să joace mâini slabe) sunt numiți jucători loose.

Limp 

Orice jucător care plătește pariul big blind postat (înainte de orice plus) se spune că a șchiopătat.

Magnum: mâna de poker 

Ai 4 paturi de buzunar în mână? Atunci ai în mână un Magnum.

Maniac 

Oamenii care joacă agresiv, fac multe pariuri (adesea pentru sume mai mari decât cele așteptate) și mai ales în situații în care au șanse mici să câștigătoare, sunt maniaci.

Muck 

Când îți încrucișezi mâna se spune că ți-ai smuls mâna.

Ace: mâna de poker 

Te-a lovit ceva? S-ar putea să fie acești ași de buzunar pe care îi țineți în mână – a.k.a, acele.

Nickels: mâna de poker 

Nickels este unul dintre cei mai populari termeni de poker pentru a descrie pocket fives.

Nit 

Jucătorii strânși de noroc, care joacă câteva mâini și, în general, acționează conservator, sunt minți.

Fără limită

Fără limită este un termen de poker care descrie un joc în care nu există o limită pentru numărul de jetoane pe care le poți paria în timpul rândului tău.

Nuts

Nuts este unul dintre cei mai buni termeni de poker. De ce? Pentru că înseamnă că ai cea mai bună mână posibilă pe baza cărților disponibile – cu alte cuvinte, nu poți fi învins.

Offsuit 

Dacă vi se împărtășesc două cărți care nu sunt de aceeași culoare (de exemplu, este posibil să aveți un as de pică și un rege al ciomețelor), atunci acestea sunt depășite.

Tragerea cu chintă deschisă

Dacă sunteți la una dintre cele două valori ale cărților de la o tragere la chintă, atunci termenul corect de poker este că aveți o chintă deschisă.

Open fold 

Open fold este atunci când un jucător își îndepărtează mâna când avea opțiunea de a verifica, prin urmare, nu a fost nevoie să se foldeze.

Orbită 

O orbita este locul în care există o circulație completă a blind-urilor – dacă începi ca big blind, atunci completezi o orbită când au existat suficiente străzi de pariuri care devii primul care acționează.

Out

Out este un termen de poker care se referă la cărțile care vă vor oferi mâna câștigătoare. S-ar putea să aveți doar unul sau puteți avea un număr de ieșiri.

Overcall

Overcall se referă la o ocazie dintr-un joc de poker în care un jucător (sau jucători) acționează înainte ca tu să fi numit un pariu și apoi să decizi să-l pariezi. De exemplu, dacă prima persoană care acționează face call la pariul postat de big blind și tu alegi să-l pari, atunci se spune că ai făcut un overcall.

Overcard

O overcard este atunci când dețineți o carte de un rang mai bun decât oricare de pe tablă, dar care încă nu a fost împerecheată.

Superpereche. : mână de poker 

Dacă aveți o pereche de buzunar care este mai mare decât oricare dintre cărțile comunitare care au fost împărțite, atunci aveți o pereche suplimentară.

Plătiți

În poker, puteți auzi pe cineva mormăind dezamăgit că își va „plăti” adversarul. Acest lucru se datorează faptului că ei cred că au o mână bună, dar bănuiesc că este învinsă de adversarul lor.

Phil Hellmuth: mână de poker 

Numit după unul dintre cei mai mari jucători de poker, Poker Brat, pocket nines sunt cunoscuți ca Phil Hellmuth.

Taste de pian: mână de poker 

Ai opturi de buzunar? Atunci termenul de poker pentru mâna ta este Piano Keys.

Joacă la tablă

A juca la tablă este un termen interesant de poker. Înseamnă că mâna ta nu este mai bună decât cea de pe tablă.

De exemplu, este posibil să aveți trei de buzunar. Dacă tabla ar fi șase-șase-zece-zece-rege și nu este posibil să se facă o culoare, atunci joci tabla. În acest scenariu, cel mai bun rezultat posibil este să împărțiți potul cu adversarul.

Pereche de buzunar: mână de poker 

Pereche de buzunar este un termen de poker bine folosit. Descrie orice pereche pe care vi se oferă – spre deosebire de o pereche pe care o faceți de pe tablă.

Popeyes: mâna de poker  

Te uiți în jos la pocket nines? Apoi ți-a fost împărțit Popeyes.

Post

Postarea este un termen de poker care descrie momentul în care ai plătit un blind.

Pot limit

Pot limit este un tip de poker în care există o limită plasată pe suma pe care o poți paria când este rândul tău.

Pot odds

Pot odds se referă la câți bani sunt în pot în comparație cu suma pe care trebuie să o plătiți pentru a continua să jucați. Poate fi explicat astfel, dacă potul este de 100 GBP și un jucător pariază 10 GBP, va trebui să plătiți 10 GBP pentru a continua să jucați. Aceasta înseamnă că cotele tale pentru pot sunt 11:1.

Preț

Prețul este un termen de poker folosit pentru a stabili dacă aveți dreptate să continuați o mână pe baza sumei de bani pe care o va costa să faceți acest lucru – dacă tot trebuie faceți o mână și un jucător face un mic pariu, atunci prețul ar putea fi potrivit pentru ca dvs. să pariați.

Protejează

Protejează este unul dintre numeroșii termeni de poker care are unul sau mai multe semnificații.

O însemnătate pentru protejare este că descrie când îți pui fie mâinile, fie jetoanele pe cărți. Acest lucru se face pentru a vă asigura că dealer-ul nu le îndepărtează accidental.

O altă semnificație pentru protejare este atunci când îți aperi orbul. Aceasta înseamnă că apelați la un pariu pentru a proteja banii care au fost investiți în afișarea blind-ului.

Pot 

Banii în joc care pot fi câștigați în timpul unei singure mâini sau joc.

Covrigei: mâna de poker 

Ai opturi de buzunar? Atunci ai covrigei!

Quads: mâna de poker  

Quads sunt atunci când ai patru din aceleași cărți (de exemplu, patru regine).

Route 66: mână de poker 

Când ți-ar putea păsa de Route 66 în poker? Dacă aveți șase de buzunar, pentru că la asta se referă acest termen de poker.

Runner-runner

Dacă faci o mână (cum ar fi o chintă sau culoare) după ce s-au împărțit două cărți consecutive, atunci ai experimentat un alergător-alerg.

Barci cu pânze: mâna de poker 

Fani de navigație? Atunci s-ar putea să-ți placă să ai Sailboats – pocket fours.

Seven-deuce: mâna de poker 

Seven-deuce este atunci când mâna ta de deschidere este un doi și un șapte – o combinație offsuit a două cărți este cea mai proastă mână de start posibilă.

Pot lateral 

Un pot secundar are loc atunci când un jucător intră „all in” și este chemat de doi sau mai mulți jucători cu mai multe jetoane. Potul secundar este suma mai mică pe care o poate câștiga jucătorul cu cele mai puține jetoane. Potul principal conține jetoanele suplimentare care pot fi câștigate de jucătorii cu mai multe jetoane.

Șerpi: mâna de poker 

Ai cinturi de buzunar? Tu ții șerpi!

Snake Eyes: mână de poker 

Există o pereche de ochi de șarpe care se uită la tine din mâinile tale? Atunci ai ași de buzunar.

Oameni de zăpadă: mână de poker  

Există un termen de poker de Crăciun? Absolut, Oameni de zăpadă descrie când ai opturi de buzunar.

Limita de viteză: mâna de poker 

Ai pocket fives? Atunci mâna ta respectă limita de viteză.

Suckers: mâna de poker 

De ce pocket jacks sunt cunoscute sub numele de suckers? Pentru că deseori îi sugi regine, regi sau ași.

Teepees: mână de poker 

Ai tipii? Este pentru că ai ași de buzunar.

Tell 

Un tell este o schimbare de comportament care indică dacă ai o mână bună sau rea. Aceste schimbări sunt adesea subconștiente.

Tensiune: mână de poker  

Simțiți tensiunea la masa de poker? Ar putea fi pentru că ai împărțit zeci de buzunar.

Cei doi Jakes: mână de poker 

Tieni mufe de buzunar? Apoi îi ai pe cei doi Jake.

Trei pariuri 

Dacă ești primul jucător care a plasat a treia unitate de pariuri, atunci ai făcut un pariu cu trei.

TNT: mână de poker 

Pocket tens este o mână explozivă? Porecla sa, TNT, sugerează acest lucru.

Treys: mână de poker 

Când ai avea treys la poker? Când ai buzunar trei.

Două sâmburi: mână de poker

Dacă un sâmbure este un as, atunci cât sunt două sâmburi? Ași de buzunar, desigur.

Sub pistol

Jucătorul care acționează primul este cunoscut ca fiind sub pistol.

Miriul valoric

Dacă ai o mână bună și vrei să obții mai mulți bani de la adversarii tăi, atunci faci un pariu pe care vrei să-l parieze. Acesta este cunoscut ca un pariu de valoare.

Bastoane: mână de poker

Te sprijini pe bastoane? Dacă joci poker, este pentru că ai primit șapte de buzunar.

Wayne Gretzky: mână de poker 

Desigur, cel mai mare jucător de hochei pe gheață are vreodată o mână de poker numită după el. Când ai avea un Wayne Gretzky? Când ai nouă de buzunar.

Roată

Dacă faci o chintă care merge as-doi-trei-patru-cinci, atunci se spune că ai făcut o roată.

Fie că joci cu prietenii sau la un cazinou online de top, cum ar fi Royal Panda, kacum despre ce vorbesc oamenii când ești la masa de poker ar putea fi diferența dintre câștigarea sau pierderea unui pot mare. Așa că asigură-te că știi toți acești termeni înainte de a juca următorul tău joc de poker!