Browserul dvs. este învechit și este posibil să nu fie acceptat!
Vă rugăm să vă actualizați browserul făcând clic peaici

Taxa pe câștigurile din jocurile de noroc în România: Legi și reglementări explicate

UK gamblers can keep their winnings because gambling winnings are not taxed in the UK

Primul din lume legea jocurilor de noroc înregistrată a fost adoptată de regele Richard I (Anglia) și Filip al II-lea (Franța) în 1190. 

Multe s-au schimbat din secolul al XII-lea și astăzi există o selecție de legi și reglementări din România pentru a controla toate elementele de jocuri de noroc – inclusiv impozitarea câștigurilor.

În acest ghid vă explicăm dacă vă puteți păstra câștigurile, cum sunt impozitate organizațiile de jocuri de noroc și ce legi și organismele de reglementare le țin sub control.

Patrii ocazionali din România plătesc impozit pe câștigurile lor?

Imaginați-vă asta: vă îndreptați către uncazinou online lider sau vizitați un cazinou terestru respectat, aveți puțin noroc, jucați din pielea ta și obțineți un câștig uriaș în numerar – doar pentru a trebui să vă trimiteți câștigurile la HMRC și să predați o parte din banii câștigați cu greu. Ar nafui.

Din fericire, însă, România este una dintre țările în care puteți juca de noroc știind că nu se plătește nicio taxă pe câștigurile dvs.

Impozitarea câștigurilor din jocurile de noroc a fost încheiată în 2001 de Gordon Brown. În calitate de Cancelar al Fiscului, Brown a decis să scape de Taxa Generală de Pariuri (GBD) – care a impus o taxă de 6,75% la cazinouri și a văzut multe organizații de jocuri de noroc amenințăndu-și că își vor lua operațiunile din România.

Ceea ce înseamnă asta este că niciun jucător ocazional din România nu va avea câștigurile impozitate fie la un cazinou online, fie la un cazinou terestru.

Va trebui să plătesc taxe pe câștigurile mele dacă devin un jucător de noroc profesionist?

Este de înțeles (deși surprinzător) că guvernul României alege să nu taxeze jucătorii ocazionali, ca și ei. este un mod distractiv de a-și petrece timpul liber. Dar cum funcționează acest lucru pentru oamenii care pariază profesional – nu impozitează guvernul toate veniturile? Nu tocmai, dacă ești un jucător de noroc.

Legile și reglementările din România privind jocurile de noroc nu impun jucătorilor profesioniști să plătească impozit pe câștigurile lor. Aceasta înseamnă că, dacă ai un câștig uriaș la un cazinou online, un timp de succes la un cazinou terestre sau o zi norocoasă la casele de pariuri, nu va trebui să oferi guvernului niciunul dintre câștigurile tale – în România.

Totuși, asta nu înseamnă că jucătorii din România sunt scutiți de impozit pe câștigurile lor. Multe alte țări fac impozitare pe câștigurile din jocurile de noroc – așa că, doar pentru că îți poți lua toți banii dintr-un cazinou din Londra, nu te aștepta să poți face același lucru în străinătate. Cercetați-vă și stabiliți ce impozit puteți (sau nu) să plătiți înainte de a juca în afara României.

Companiile de jocuri de noroc din România trebuie să plătească taxe?

Lucru grozav pentru jucătorii de noroc, indiferent dacă sunt ocazionali sau profesioniști, este că câștigurile lor nu sunt impozitate. Companiile de cazinouri nu beneficiază de același tratament, deoarece veniturile lor sunt supuse impozitului de la Guvernul României – al cărui procent depinde atât de tipul de cazinou, cât și de tipul de pariuri.

Cazinourile online din România plătesc impozit la punctul de venit ca parte aTaxa de jocuri la distanță. Aceasta înseamnă că cazinourile online trebuie să plătească guvernului României un procent din profitul lor – în prezent, este de 15%, acesta urcând la 21% la 1 octombrie 2019. 

Cuantumul impozitului pe care îl plătesc cazinourile de teren depinde atât pe câștigurile lor, cât și pe jocurile pe care le oferă. De exemplu, cazinourile de teren plătesc impozit de 5-25% pe profiturile pe care le obțin din sloturi, în timp ce acesta poate fi de 15%-50% pentru jocuri precum blackjack, poker sau ruleta.

Cazinourile care oferă pariuri sportive plătesc și un impozit de 15% pe câștigurile pe care le obțin din aceste pariuri.

Care sunt principalele legi ale jocurilor de noroc din România?

Legislația României este concepută pentru a menține în siguranță jucătorii de noroc și există două acte principale care oferă cadrul legal pentru protejarea acestora.

Gambling Act 2005

Există trei obiective la Gambling Act 2005, așa cum este descris de guvernul României în obiectivele sale de licențiere: 

  1. Preventing gambling from being a source of crime or disorder, being associated with crime or disorder or being used to support crime.

  2. Asigurarea faptului că jocurile de noroc sunt desfășurate într-un mod corect și deschis.

  3. Protecting children and other vulnerable persons from being harmed or exploited by gambling.

Un motiv major pentru introducerea Legii privind jocurile de noroc din 2005 a fost asigurarea faptului că cazinourile online care operează în România au o licență de la România Comisia pentru jocuri de noroc, de aici guvernul România.

Legea din 2014 privind jocurile de noroc (licențe și publicitate)

Legea din 2014 privind jocurile de noroc (licențe și publicitate) a fost introdusă pentru a consolida cadrul legal al Legii privind jocurile de noroc din 2005. Acesta vizează în mod special cazinourile online de la distanță care le permit jucătorilor din România să parieze pe jocurile și facilitățile lor de pariuri.

Documentația legislativă a guvernului evidențiază două domenii specifice acoperite deLegea 2014 privind jocurile de noroc (licențiere și publicitate)

Licențiere| ||262

  1. Licensing of remote gambling

  1. 2. Plata cotei pentru pariuri la curse de cai de către deținătorii de licențe de operare la distanță

Publicitate

     3. Abrogarea infracțiunii existente de publicitate la jocurile de noroc în străinătate

     4. Publicitatea jocurilor de noroc pe cale de comunicare la distanță: Marea Britanie

     5. Infracțiunea de publicitate pentru jocurile de noroc la distanță fără licență: Irlanda de Nord 

Cum sunt reglementate jocurile de noroc în România?

Guvernul României este responsabil pentru ținerea sub control a jocurilor de noroc, iar organismul său de reglementare este Comisia România pentru Jocuri de Noroc.

Această organizație este un organism public independent non-departamental (NDPB) și a fost înființată ca parte a Legii privind jocurile de noroc din 2005 – logo-ul acesteia îl veți găsi pe site-urile tuturor cazinourilor online care operează în România.

Comisia pentru jocuri de noroc din România descrie domeniul de aplicare al interesului său de reglementare ca atare: „Licențiem și reglementăm persoanele și întreprinderile care oferă jocuri de noroc în Marea Britanie, inclusiv Loteria Națională.”

The Comisia pentru jocuri de noroc din România are aceleași trei obiective ca și Legea privind jocurile de noroc din 2005 și, cu propriile sale cuvinte, își îndeplinește obiectivele în următoarele moduri : 

„Stabilim cerințe pentru licențiații în Condițiile de licență și Codurile noastre de practică și efectuăm evaluări pentru a ne asigura că licențiații respectă cerințele noastre. Acolo unde găsim dovezi de neconformitate, acționăm pentru a rezolva acest lucru.

„În multe cazuri, licențiații revizuiesc comportamentul neconform fără a fi nevoie să luăm măsuri oficiale. În unele cazuri, însă, ne folosim puterile de reglementare pentru a lua măsuri de aplicare. Declarația noastră de principii pentru licențiere și reglementare oferă mai multe detalii despre abordarea noastră.”

În timp ce în România există legile privind jocurile de noroc încă din secolul al XII-lea, legislația și reglementarea practicii sunt în mare parte acoperite de politici și organizații puse în aplicare în timpul secolului al XXI-lea.

Acestea sunt concepute pentru a menține în siguranță jucătorii din România prin supravegherea modului în care funcționează cazinourile. Ceea ce nu sunt conceputi pentru a face este să vă ia câștigurile din jocurile de noroc prin impozitare.

Așadar, data viitoare când te afli într-un cazinou din România, case de pariuri, sală de bingo sau jocuri de noroc launul dintre cele mai bune cazinouri online din România, fiți siguri că banii dvs. sunt protejați de operatorii necinstiți și de impozitare.